Skip to main content

EIWITSTRUCTUUR DISPLAY

Gepubliceerd op 19 november 2021.

Eiwitstructuur op voet

Dit project werd uitgevoerd voor een goede vriend van ons die reeds een tiental jaar wetenschappelijk onderzoek doet naar een specifiek humaan eiwit. De structuur van het eiwit is vrij beschikbaar in één van de vele online eiwitdatabanken en kan softwarematig omgezet worden naar een OBJ-bestandsformaat. Dit bestandsformaat kan bewerkt worden in onze Fusion 360 omgeving en ingelezen worden in de software van de 3D-printer.

In Fusion 360 werd het eiwit gebruikt als model voor het ontwerpen van een voet. In eerste instantie werd het model gebruikt om een afdruk na te laten in de voet, waar later het eiwit dan in past om op display te zetten. Door het importeren van de eiwitstructuur in Fusion 360 echter waren de bewerkingsmogelijkheden eerder 'beperkt' en werd finaal gekozen voor een voet die een gaatje voor een bevestigingspin bevat, waarmee de verbinding tussen voet en eiwit gemaakt werd. Dit heeft als bijkomende voordeel dat in een latere fase een andere versie/oriëntatie van het eiwit op dezelfde voet kan gezet worden en dat de positie van het eiwit ten opzichte van de voet kan aangepast worden.

Dit project illustreert de vele mogelijkheden die 3D-printen te bieden heeft. Eender welk eiwit waarvan de 3D-structuur in de online databanken beschikbaar is,  kan op deze manier benaderd worden en geprint worden.

 • TITEL

  Eiwitstructuur

 • DOEL

  3D-weergave van een eiwit voor display

 • PRINTTIJD

  20 uur

 • KOSTPRIJS

  €€€€€

Auteur

Jonas Segaert

Design & Printing
Get It Printed werd opgericht in 2021 met de bedoeling om kwaliteitsvol 3D-geprint maatwerk aan een betaalbare prijs aan te bieden.

Koekoekstraat 41E
9870 Zulte
BE1006.960.562


© GET IT PRINTED. Powered by GESELLE.be.